Skip to Content
  • Travelers' Choice 2024
    MyThai Kecskemét
    Kecskemét:+36 30 184 0375  ​ ​ Kaposvár: +36 30 073 3943 6000 Kecskemét Dobó Krt. 1.
    7400 Kaposvár Bajcsy-Zsilinszky u. 2.
  • Kapcsolat
MyThai
  • 0
    My Cart
  • English (US) Magyar 한국어 (KR)
  • Sign in
  • Main
  • About Us
  • Menu
  • Lunch Offer
  • Reservation
  • Events
  • Blog
  • Contact
  • Carrier
  • Shop
  • Galéria
MyThai
  • 0
    • Main
    • About Us
    • Menu
    • Lunch Offer
    • Reservation
    • Events
    • Blog
    • Contact
    • Carrier
    • Shop
    • Galéria
  • Travelers' Choice 2024
    MyThai Kecskemét
    Kecskemét:+36 30 184 0375  ​ ​ Kaposvár: +36 30 073 3943 6000 Kecskemét Dobó Krt. 1.
    7400 Kaposvár Bajcsy-Zsilinszky u. 2.
  • English (US) Magyar 한국어 (KR)
  • Sign in
  • Kapcsolat
  • All Blogs
  • News
  • A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás
  • A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás

    February 12, 2024 by
    | No comments yet

    A koreai gasztronómia világszerte egyre népszerűbb, így egyre többen fedezik fel az egzotikus hozzávalók által kínált új ízeket is. A koreai konyha sokféleséget és ízgazdagságot kínál, ezt az egzotikus hozzávalók használata pedig csak még izgalmasabbá teszi, nézzük meg, hogy milyen különleges összetevőkkel találkozhatunk ételeikben!

    Néhány népszerű koreai egzotikus hozzávaló 

    • Gochugaru (chilipaprika-por): A koreai konyha egyik alapvető fűszere, számos koreai ételben megtalálható, beleértve a kimchit, a buldagot és a ttukbaeket. Erős, fűszeres ízt ad az ételeknek, ezért óvatosan adagoljuk – különböző erősségű lehet, a nagyon enyhétől az extra csípősig.
    • Dashi (halalaplé): A koreai és japán levesek és mártások alaplevesét képezi. Halból, szárított shiitake gombából és kombuból készül. Otthon is könnyedén elkészíthetjük, hogy frissebb és ízletesebb legyen.
    • Ganjang (szójaszósz): A koreai konyha egyik legnépszerűbb szósza, ami halból, szójaszószából, borsóból és vízből készül. Általában mártásokhoz, pácokhoz és öntetekhez használhatjuk, sós ízt ad az ételeknek.
    • Gochujang (chilipaprika-paszta): Ez egy erős, fűszeres szósz, amely chilipaprikából, rizsből, szójaszószból, cukorral és sóval készül. Szintén mártásokhoz, pácokhoz és öntetekhez használhatjuk.
    • Kimchi (fermentált zöldség): A koreai konyha egyik leghíresebb étele, fermentált káposztából, zöldségekből és fűszerekből készül. Önmagában is fogyaszthatjuk vagy szendvicsekhez, tésztához és rizshez adhatjuk.
    • Fokhagyma: A koreai fokhagyma általában kisebb és erősebb, mint a nyugati fokhagyma.
    • Gyömbér: A koreai gyömbér általában frissen kerül felhasználásra – gyakran szeletelve vagy reszelve.
    • Zöldhagyma: Szintén gyakori fűszer a koreai konyhában, ez a zöldhagyma általában vékonyabb és erősebb, mint a nálunk megszokott.
    • Tengeri alga: Különböző formákban és méretekben kapható, salátaként, levesként vagy köretként fogyaszthatjuk.
    • Agar-agar: Ez egy növényi zselatin, amit gyakran használnak levesekhez, desszertekhez és zselékhez, használat előtt pedig hideg vízbe kell áztatni.

    Az egzotikus hozzávalók használata a koreai konyha egyik legjellemzőbb vonása, ezek az összetevők nagyban hozzájárulnak a koreai konyha jellegzetes ízvilágához, amely egyszerre fűszeres, sós, édes és savanyú. Ezek a különleges hozzávalók új ízvilágot nyitnak meg azoknak, akik eddig még nem ismerkedtek meg a koreai konyhával, mindig érdemes kísérletezni velük, és új recepteket kipróbálni vagy autentikus éttermekbe ellátogatni!

    in News
    Share this post
    Tags
    Our blogs
    • News
    • Kávétörténelem
    • Our blog
    Archive
    Sign in to leave a comment

    Tovább olvasok
    A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás
    Copyright © Smartplus.h.u. Kft
    English (US) | Magyar | 한국어 (KR)
    Powered by Odoo - The #1 Open Source eCommerce

    We use cookies to provide you a better user experience on this website.Süti szabályzat

    Only essentialsElfogadom