콘텐츠로 건너뛰기
  • Travelers' Choice 2024
    MyThai Kecskemét
    Kecskemét:+36 30 184 0375  ​ ​ Kaposvár: +36 30 073 3943 6000 Kecskemét Dobó Krt. 1.
    7400 Kaposvár Bajcsy-Zsilinszky u. 2.
  • Kapcsolat
MyThai
  • 0
    나의 장바구니
  • English (US) Magyar 한국어 (KR)
  • 로그인
  • Main
  • About Us
  • Menu
  • Lunch Offer
  • Reservation
  • 행사
  • Blog
  • Contact
  • Carrier
  • 쇼핑
  • Galéria
MyThai
  • 0
    • Main
    • About Us
    • Menu
    • Lunch Offer
    • Reservation
    • 행사
    • Blog
    • Contact
    • Carrier
    • 쇼핑
    • Galéria
  • Travelers' Choice 2024
    MyThai Kecskemét
    Kecskemét:+36 30 184 0375  ​ ​ Kaposvár: +36 30 073 3943 6000 Kecskemét Dobó Krt. 1.
    7400 Kaposvár Bajcsy-Zsilinszky u. 2.
  • English (US) Magyar 한국어 (KR)
  • 로그인
  • Kapcsolat
  • 모든 블로그
  • News
  • A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás
  • A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás

    2024년 3월 22일 작성자
    | 아직 댓글이 없습니다

    A tavasz Japánban a megújulás és a szépség évszaka, amit a cseresznyevirágok, az az a sakura virágzása is jelez. A japán konyha ezen időszakban is bővelkedik a szezonális alapanyagokban és különleges ételekben, amelyek ünneplik a tavasz frissességét és színpompáját, nézzük meg, hogy mit érdemes ilyenkor megkóstolni!
    Sakura motívumok
    A sakura nem csak a tájat díszíti, de a konyhában is visszaköszön, hiszen virágokat például ételek és italok ízesítésére, díszítésére is használják. De nagyszerű kulináris élvezetet nyújt a sakura mochi (rizstészta “gombócok” cseresznyevirág töltelékkel,  a rizstészta általában rózsaszínűre van festve és cseresznyevirág formára van hajtva), a sakura zenzai (édes vörösbab leves cseresznyevirágokkal), a sakura tea (cseresznyevirág aromásított tea) és a sakura sake (cseresznyevirágokkal ízesített rizsbor) is.
    Tavaszi zöldségek és halak
    A tavaszi szezonban friss zöldségek és halak is bőven elérhetők, ezt szívesen egészítik ki a takenokoval (bambuszrügy), a fukival (japán petrezselyem) és a kabochával (tök) – mind gyakori szereplője a tavaszi ételeknek. Halak közül a sakuramasut (tavaszi lazac), az ayut (folyami pisztráng) és a katsuot (bonitó) fedezhetjük fel a tányéron ebben az évszakban.
    Sashimi és sushi
    A tavasz emellett a sashimi és sushi szezonja is, a sushi tekercsek összeállításában is nagy szerepe van a szezonalitásának mind a zöldségek, mind pedig a halak tekintetében. A japán konyhában alapvető érték a friss összetevők használata, így mindig igyekeznek idényzöldségeket és halakat felhasználni!

    Tavaszi desszertek
    Az édességek is sokszor a sakura motívumot idézik kikeletkor, népszerű a sakura mochi, a sakura dango (cseresznyevirág gombócok), a sakura ice cream (cseresznyevirág fagyi) és a sakura jelly (cseresznyevirág zselé). Érdemes mindet kipróbálni, ha lehetőségünk adódik!
    Hanami
    Ez a cseresznyevirágzás ünnepe Japánban, ekkor a családok és a barátok piknikeznek a cseresznyefák alatt, és gyönyörködnek a virágok szépségében, így kapcsolódva a természethez, ápolva hagyományaikat. A hanamihoz kapcsolódó tipikus ételek és italok: a sakura mochi, a sakura tea és a sakura sake – ezt általában bentoban (japán dobozos ebéd, ételtartó) viszik magukkal.

    A japán konyha tavaszi ételei és a sakura szezon különlegességei nemcsak finomak, de gyönyörködtetik a szemet is. Ha tavasszal Japánba látogatsz, kóstolj meg minél több sakurás ételt, italt – garantáltan emlékezetes kulináris élmény lesz!




    분류 News
    이 게시물 공유하기
    태그
    우리의 블로그
    • News
    • Kávétörténelem
    • 여행
    보관
    로그인 의견을 남기기

    Tovább olvasok
    A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás
    Copyright © Smartplus.h.u. Kft
    English (US) | Magyar | 한국어 (KR)
    Powered by Odoo - #1 오픈 소스 이커머스

    We use cookies to provide you a better user experience on this website.Süti szabályzat

    필수 사항만Elfogadom