콘텐츠로 건너뛰기
  • Travelers' Choice 2024
    MyThai Kecskemét
    Kecskemét:+36 30 184 0375  ​ ​ Kaposvár: +36 30 073 3943 6000 Kecskemét Dobó Krt. 1.
    7400 Kaposvár Bajcsy-Zsilinszky u. 2.
  • Kapcsolat
MyThai
  • 0
    나의 장바구니
  • English (US) Magyar 한국어 (KR)
  • 로그인
  • Main
  • About Us
  • Menu
  • Lunch Offer
  • Reservation
  • 행사
  • Blog
  • Contact
  • Carrier
  • 쇼핑
  • Galéria
MyThai
  • 0
    • Main
    • About Us
    • Menu
    • Lunch Offer
    • Reservation
    • 행사
    • Blog
    • Contact
    • Carrier
    • 쇼핑
    • Galéria
  • Travelers' Choice 2024
    MyThai Kecskemét
    Kecskemét:+36 30 184 0375  ​ ​ Kaposvár: +36 30 073 3943 6000 Kecskemét Dobó Krt. 1.
    7400 Kaposvár Bajcsy-Zsilinszky u. 2.
  • English (US) Magyar 한국어 (KR)
  • 로그인
  • Kapcsolat
  • 모든 블로그
  • News
  • A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás
  • A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás

    2024년 3월 14일 작성자
    | 아직 댓글이 없습니다

    A sushi nem csupán egy étel, hanem egy művészeti forma, mondhatjuk azt is, hogy a japán kultúra ízletes lenyomata. Tökéletes harmóniát teremt a rizs, a tenger gyümölcsei és a zöldségek között – egy falatba sűrítve a keleti ízvilág esszenciáját. De vajon honnan ered ez a varázslatos étel? Hogyan változott a történelme során? Milyen titkokat rejt magában? Nézzük meg!

    Történelem – a rizstől a modern sushiig
    A sushi eredete a 8. századi Délkelet-Ázsiába vezethető vissza, ahol a halat fermentált rizsben tárolták, hogy megőrizzék. Ez a fermentációs eljárás – a "nare-zushi" néven ismert technika – savanyú ízt kölcsönzött a halnak és hosszabb eltarthatóságot biztosított. A 18. században Edo (a mai Tokió) városában Hanaya Yohei forradalmasította a sushit az "Edomae-zushi" néven ismert stílussal, ő volt az, aki ecetes rizzsel és nyers hallal készítette el az ételt, megteremtve ezzel a modern sushi alapjait.

    3 érdekesség a sushi birodalmából

    1. A sushi nem csak halat jelent.
      A sushi szó eredetileg savanyú rizst jelentett, a "shu" pedig ecetes ízt takar. (A halat "tane"-nak hívják.)
    2. A sushi nem csupán étel, hanem művészet.
      A sushi elkészítése nagy precizitást és odaadást igényel. A sushimesterek évekig tanulják a tökéletes rizs főzését, illetva a halak szeletelését és a tekercsek formázását.
    3. A sushi a japán kultúra szimbóluma.
      A sushi a japán esztétika, a harmónia és a frissesség megtestesítője, gyakran ünnepi ételként is ezt tálalják – fontos szerepet játszik a japán társadalmi életben.

    A sushi sokféle arca
    Rengeteg formában és ízben létezik, így mindenki megtalálhatja a kedvencét, nem véletlen, hogy világszerte egyre népszerűbb. Közkedvelt változatai a nigiri (nyers halszeletek ecetes rizsre helyezve), a maki (sushi tekercs rizzsel, hallal és zöldségekkel töltve, hínárba csomagolva), a temaki (kézzel formázott kúp alakú sushi rizzsel, hallal és zöldségekkel töltve), az uramaki (kifordított sushi tekercs, a rizs kívül, a hínár belül található).

    Egészséges és finom
    A sushi nem csupán finom, de igazán egészséges is, hiszen a hal gazdag omega-3 zsírsavakban, a rizs pedig szénhidrátokat és energiát biztosít, a zöldségek vitaminokat és ásványi anyagokat adnak a fogáshoz. Ez az étel alacsony zsír-kalóriatartalmú, így ideális választás azok számára, akik egészségesen szeretnének étkezni!

    A sushi varázslata örökké tart! Egyszerűsége és eleganciája, frissessége és ízletes harmóniája elvarázsolja az ínyenceket szerte a világon, amikor sushit fogyasztunk egy ínycsiklandó utazásban lehet részünk a japán kultúra és gasztronómia birodalmában!



    분류 News
    이 게시물 공유하기
    태그
    우리의 블로그
    • News
    • Kávétörténelem
    • 여행
    보관
    로그인 의견을 남기기

    Tovább olvasok
    A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás
    Copyright © Smartplus.h.u. Kft
    English (US) | Magyar | 한국어 (KR)
    Powered by Odoo - #1 오픈 소스 이커머스

    We use cookies to provide you a better user experience on this website.Süti szabályzat

    필수 사항만Elfogadom