Skip to Content
  • Travelers' Choice 2024
    MyThai Kecskemét
    Kecskemét:+36 30 184 0375  ​ ​ Kaposvár: +36 30 073 3943 6000 Kecskemét Dobó Krt. 1.
    7400 Kaposvár Bajcsy-Zsilinszky u. 2.
  • Kapcsolat
MyThai
  • 0
    My Cart
  • English (US) Magyar 한국어 (KR)
  • Sign in
  • Main
  • About Us
  • Menu
  • Lunch Offer
  • Reservation
  • Events
  • Blog
  • Contact
  • Carrier
  • Shop
  • Galéria
MyThai
  • 0
    • Main
    • About Us
    • Menu
    • Lunch Offer
    • Reservation
    • Events
    • Blog
    • Contact
    • Carrier
    • Shop
    • Galéria
  • Travelers' Choice 2024
    MyThai Kecskemét
    Kecskemét:+36 30 184 0375  ​ ​ Kaposvár: +36 30 073 3943 6000 Kecskemét Dobó Krt. 1.
    7400 Kaposvár Bajcsy-Zsilinszky u. 2.
  • English (US) Magyar 한국어 (KR)
  • Sign in
  • Kapcsolat
  • All Blogs
  • News
  • A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás
  • A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás

    March 27, 2024 by
    | No comments yet

    Csatlakozz hozzánk egy ínycsiklandó virtuális utazásra, ahol felfedezzük a japán konyha lenyűgöző és egyedülálló világát! Utazzunk el Japánba anélkül, hogy el kellene hagynunk otthonunk kényelmét, és kóstoljuk meg a helyi specialitásokat, amelyek ínycsiklandó élményt nyújtanak!
    Első állomásunk Tokió, a nyüzsgő metropolisz, ahol a modern gasztronómia és a hagyományok ötvöződnek. Kezdjük a napot egy kiadós reggelivel, melynek főszereplője a rizs, kísérve miso levessel, savanyúsággal és natto-val (erjesztett szójabab). Ebédre kóstoljunk meg ramen levest, melynek ízletes húslevesében tészták, zöldségek és húsok is megízlelhetők. Desszertként kóstoljunk meg mochit, egy édes rizsgyöngyöt, aminek tölteléke lehet babpüré, vanília vagy más finomság is.
    Következő úticélunk Kiotó, a történelmi város, ahol a hagyományos japán konyha remekei várnak bennünket. Vacsorázzunk egy kaiseki étteremben, itt egy több fogásos, szezonális alapanyagokból készült menüt kóstolhatunk meg – fogások művészi tálalása igazi íz- és látványorgiát nyújt!
    Utazásunk során ne hagyjuk ki Oszakát sem, a vibráló várost, ahol a street food uralkodik. Kóstoljunk meg takoyakit, ínycsiklandó polipdarabokkal töltött tésztagolyókat, okonomiyakit, sós palacsintát ízletes feltétekkel, és yakitorit, nyársra húzott és grillezett húsokat.
    Virtuális utazásunk során nemcsak a helyi specialitásokat kóstolhatjuk meg, de bepillantást nyerhetünk a japán konyha filozófiájába is. Megismerhetjük a szezonális alapanyagok fontosságát, a frissesség és a minőség iránti elkötelezettségét és a harmóniára törekvést is.

    Hogyan hangolódjunk a Japán ételekre, kultúrára? - 4 tipp
    1. Készítsünk be japán alapanyagokat, mint a rizs, miso leves, nori lapok, szójaszósz, wasabi, és próbáljuk ki otthon a legegyszerűbb recepteket vagy menjünk el egy autentikus ételeket kínáló étterembe!
    2. Nézzünk meg japán gasztronómiai témájú filmeket, dokumentumfilmeket, és inspirálódjunk a helyi ízekből!
    3. Hallgassunk japán zenét, miközben főzünk, és teremtsünk autentikus hangulatot!
    4. Olvassunk el japán gasztronómiai témájú blogokat, cikkeket, és bővítsük tudásunkat a helyi konyháról!
    Bár a virtuális utazás nem pótolja a helyszíni élményt, remek lehetőség arra, hogy bepillantást nyerjünk a japán konyha lenyűgöző világába. Akár otthon főzünk autentikus japán ételeket, akár egy étteremben kóstoljuk meg a helyi specialitásokat, a japán gasztronómia felejthetetlen élményt nyújt!




    in News
    Share this post
    Tags
    Our blogs
    • News
    • Kávétörténelem
    • Our blog
    Archive
    Sign in to leave a comment

    Tovább olvasok
    A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás
    Copyright © Smartplus.h.u. Kft
    English (US) | Magyar | 한국어 (KR)
    Powered by Odoo - The #1 Open Source eCommerce

    We use cookies to provide you a better user experience on this website.Süti szabályzat

    Only essentialsElfogadom