콘텐츠로 건너뛰기
  • Travelers' Choice 2024
    MyThai Kecskemét
    Kecskemét:+36 30 184 0375  ​ ​ Kaposvár: +36 30 073 3943 6000 Kecskemét Dobó Krt. 1.
    7400 Kaposvár Bajcsy-Zsilinszky u. 2.
  • Kapcsolat
MyThai
  • 0
    나의 장바구니
  • English (US) Magyar 한국어 (KR)
  • 로그인
  • Main
  • About Us
  • Menu
  • Lunch Offer
  • Reservation
  • 행사
  • Blog
  • Contact
  • Carrier
  • 쇼핑
  • Galéria
MyThai
  • 0
    • Main
    • About Us
    • Menu
    • Lunch Offer
    • Reservation
    • 행사
    • Blog
    • Contact
    • Carrier
    • 쇼핑
    • Galéria
  • Travelers' Choice 2024
    MyThai Kecskemét
    Kecskemét:+36 30 184 0375  ​ ​ Kaposvár: +36 30 073 3943 6000 Kecskemét Dobó Krt. 1.
    7400 Kaposvár Bajcsy-Zsilinszky u. 2.
  • English (US) Magyar 한국어 (KR)
  • 로그인
  • Kapcsolat
  • 모든 블로그
  • News
  • A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás
  • A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás

    2024년 2월 12일 작성자
    | 아직 댓글이 없습니다

    A koreai gasztronómia világszerte egyre népszerűbb, így egyre többen fedezik fel az egzotikus hozzávalók által kínált új ízeket is. A koreai konyha sokféleséget és ízgazdagságot kínál, ezt az egzotikus hozzávalók használata pedig csak még izgalmasabbá teszi, nézzük meg, hogy milyen különleges összetevőkkel találkozhatunk ételeikben!

    Néhány népszerű koreai egzotikus hozzávaló 

    • Gochugaru (chilipaprika-por): A koreai konyha egyik alapvető fűszere, számos koreai ételben megtalálható, beleértve a kimchit, a buldagot és a ttukbaeket. Erős, fűszeres ízt ad az ételeknek, ezért óvatosan adagoljuk – különböző erősségű lehet, a nagyon enyhétől az extra csípősig.
    • Dashi (halalaplé): A koreai és japán levesek és mártások alaplevesét képezi. Halból, szárított shiitake gombából és kombuból készül. Otthon is könnyedén elkészíthetjük, hogy frissebb és ízletesebb legyen.
    • Ganjang (szójaszósz): A koreai konyha egyik legnépszerűbb szósza, ami halból, szójaszószából, borsóból és vízből készül. Általában mártásokhoz, pácokhoz és öntetekhez használhatjuk, sós ízt ad az ételeknek.
    • Gochujang (chilipaprika-paszta): Ez egy erős, fűszeres szósz, amely chilipaprikából, rizsből, szójaszószból, cukorral és sóval készül. Szintén mártásokhoz, pácokhoz és öntetekhez használhatjuk.
    • Kimchi (fermentált zöldség): A koreai konyha egyik leghíresebb étele, fermentált káposztából, zöldségekből és fűszerekből készül. Önmagában is fogyaszthatjuk vagy szendvicsekhez, tésztához és rizshez adhatjuk.
    • Fokhagyma: A koreai fokhagyma általában kisebb és erősebb, mint a nyugati fokhagyma.
    • Gyömbér: A koreai gyömbér általában frissen kerül felhasználásra – gyakran szeletelve vagy reszelve.
    • Zöldhagyma: Szintén gyakori fűszer a koreai konyhában, ez a zöldhagyma általában vékonyabb és erősebb, mint a nálunk megszokott.
    • Tengeri alga: Különböző formákban és méretekben kapható, salátaként, levesként vagy köretként fogyaszthatjuk.
    • Agar-agar: Ez egy növényi zselatin, amit gyakran használnak levesekhez, desszertekhez és zselékhez, használat előtt pedig hideg vízbe kell áztatni.

    Az egzotikus hozzávalók használata a koreai konyha egyik legjellemzőbb vonása, ezek az összetevők nagyban hozzájárulnak a koreai konyha jellegzetes ízvilágához, amely egyszerre fűszeres, sós, édes és savanyú. Ezek a különleges hozzávalók új ízvilágot nyitnak meg azoknak, akik eddig még nem ismerkedtek meg a koreai konyhával, mindig érdemes kísérletezni velük, és új recepteket kipróbálni vagy autentikus éttermekbe ellátogatni!

    분류 News
    이 게시물 공유하기
    태그
    우리의 블로그
    • News
    • Kávétörténelem
    • 여행
    보관
    로그인 의견을 남기기

    Tovább olvasok
    A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás
    Copyright © Smartplus.h.u. Kft
    English (US) | Magyar | 한국어 (KR)
    Powered by Odoo - #1 오픈 소스 이커머스

    We use cookies to provide you a better user experience on this website.Süti szabályzat

    필수 사항만Elfogadom