콘텐츠로 건너뛰기
  • Travelers' Choice 2024
    MyThai Kecskemét
    Kecskemét:+36 30 184 0375  ​ ​ Kaposvár: +36 30 073 3943 6000 Kecskemét Dobó Krt. 1.
    7400 Kaposvár Bajcsy-Zsilinszky u. 2.
  • Kapcsolat
MyThai
  • 0
    나의 장바구니
  • English (US) Magyar 한국어 (KR)
  • 로그인
  • Main
  • About Us
  • Menu
  • Lunch Offer
  • Reservation
  • 행사
  • Blog
  • Contact
  • Carrier
  • 쇼핑
  • Galéria
MyThai
  • 0
    • Main
    • About Us
    • Menu
    • Lunch Offer
    • Reservation
    • 행사
    • Blog
    • Contact
    • Carrier
    • 쇼핑
    • Galéria
  • Travelers' Choice 2024
    MyThai Kecskemét
    Kecskemét:+36 30 184 0375  ​ ​ Kaposvár: +36 30 073 3943 6000 Kecskemét Dobó Krt. 1.
    7400 Kaposvár Bajcsy-Zsilinszky u. 2.
  • English (US) Magyar 한국어 (KR)
  • 로그인
  • Kapcsolat
  • 모든 블로그
  • News
  • A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás
  • A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás

    2024년 4월 18일 작성자
    | 아직 댓글이 없습니다

    A tavasz beköszöntével Japánban nem csak a cseresznyevirágok gyönyörű pompája kápráztat el minket, de a szezonális ételek is különleges ínycsiklandó élményt nyújtanak. A sakura (cseresznyevirág) és a sashimi (nyers halszelet) összefonódása tökéletesen tükrözi a tavasz frissességét és eleganciáját. Hogyan? Most megmutatjuk!

    A sakura

    Nem csupán gyönyörű virág, de a japán kultúra szimbóluma is, a mulandóság és a szépség metaforája. A tavaszi szezonban számos ételben és italban felfedezhetjük ízét, a teától a péksüteményeken át a fagylaltig – a sakura íze enyhe, virágos, kissé mandulás árnyalattal.

    Néhány népszerű sakura étel és ital:

    Sakura mochi: Puha, ragadós rizstészta édes babpasztával töltve, cseresznyevirágba csomagolva.

    Sakura dango: Édes rizsgombócok, cseresznyevirág ízesítéssel.

    Sakura senbei: Ropogós rizskeksz, cseresznyevirág ízesítéssel.

    Sakura amazake: Fermentált rizsital cseresznyevirággal ízesítve.

    Sakura yokan: Édes babpaszta zselé, sakuravirággal ízesítve.

    Sakura tempura: Sült tempura tészta, sakuravirággal díszítve.

    Sakura sake: Rizspálinka, sakuravirággal ízesítve.

    A sashimi

    Ez egy friss, nyers halszeletekből álló fogás, melyet wasabival, savanyúsággal és szójaszósszal tálalnak. A tavaszi hónapokban a sashimi elkészítéséhez szezonális halakat és tenger gyümölcseit használnak, mint például a lazacot, a tonhalat, a tintahalat és a tengeri füvet.

    A frissesség és a minőség kulcsfontosságú a sashimi élvezetéhez, és a tavaszi halak és tenger gyümölcsei különösen ízletesek ebben az évszakban, ráadásul a sashimi nemcsak finom, de egészséges is, hiszen tele van omega-3 zsírsavakkal és fehérjékkel. Emellett a sashimi esztétikai élményt is nyújt, elkészítése már művészetnek mondható, hiszen a szakácsok nagy gondot fordítanak a szeletek tökéletes vágására és tálalására.

    A sakura és sashimi párosítása

    A sakura és a sashimi kombinációja tökéletesen tükrözi a tavasz japán esztétikáját. A sakura virágok lágy rózsaszín színe és a sashimi frissessége vizuális harmóniát teremt, míg a sakura enyhe íze kiemeli a halak és tenger gyümölcsei természetes ízét. A sakura és a sashimi együttes fogyasztása nem csak ízletes élmény, de a tavasz ünneplésének módja is Japánban.

    A sakura és a sashimi csak két példa a sokféle japán ételre, amelyeket a tavaszi szezonban élvezhetünk. A cseresznyevirágok virágzása inspirációt nyújt a szakácsoknak, hogy szezonális alapanyagokból egyedi és ízletes ételeket készítsenek. Ha tavasszal Japánba látogatunk, feltétlenül kóstoljuk meg a sakurát és a sashimit, hogy átélhessük a kikelet ízeit és szépségét!

    분류 News
    이 게시물 공유하기
    태그
    우리의 블로그
    • News
    • Kávétörténelem
    • 여행
    보관
    로그인 의견을 남기기

    Tovább olvasok
    A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás
    Copyright © Smartplus.h.u. Kft
    English (US) | Magyar | 한국어 (KR)
    Powered by Odoo - #1 오픈 소스 이커머스

    We use cookies to provide you a better user experience on this website.Süti szabályzat

    필수 사항만Elfogadom