콘텐츠로 건너뛰기
  • Travelers' Choice 2024
    MyThai Kecskemét
    Kecskemét:+36 30 184 0375  ​ ​ Kaposvár: +36 30 073 3943 6000 Kecskemét Dobó Krt. 1.
    7400 Kaposvár Bajcsy-Zsilinszky u. 2.
  • Kapcsolat
MyThai
  • 0
    나의 장바구니
  • English (US) Magyar 한국어 (KR)
  • 로그인
  • Main
  • About Us
  • Menu
  • Lunch Offer
  • Reservation
  • 행사
  • Blog
  • Contact
  • Carrier
  • 쇼핑
  • Galéria
MyThai
  • 0
    • Main
    • About Us
    • Menu
    • Lunch Offer
    • Reservation
    • 행사
    • Blog
    • Contact
    • Carrier
    • 쇼핑
    • Galéria
  • Travelers' Choice 2024
    MyThai Kecskemét
    Kecskemét:+36 30 184 0375  ​ ​ Kaposvár: +36 30 073 3943 6000 Kecskemét Dobó Krt. 1.
    7400 Kaposvár Bajcsy-Zsilinszky u. 2.
  • English (US) Magyar 한국어 (KR)
  • 로그인
  • Kapcsolat
  • 모든 블로그
  • News
  • A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás
  • A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás

    2024년 3월 1일 작성자
    | 아직 댓글이 없습니다

    A japán konyha a maga kifinomultságával, ízvilágával és szezonális alapanyagaira összpontosítva már régóta a világ élvonalába tartozik. Azonban a hagyományokhoz való ragaszkodás mellett a japán konyhaművészet is folyamatosan fejlődik, új trendek jelennek meg, amelyek frissességet és izgalmat hoznak a gasztronómia ezen ágazatába, nézzük meg, hogy mik ezek!

    Egészséges táplálkozás
    A japánok egyre jobban odafigyelnek az egészséges táplálkozásra, és ez a konyhában is megmutatkozik, a hangsúly ezért a friss, szezonális alapanyagokra, a kevésbé zsíros ételekre és a helyi termelők termékeire helyeződik.

    Vegán és vegetáriánus ételek
    A vegán és vegetáriánus étrend egyre népszerűbb Japánban is, ennek megfelelően egyre több étterem kínál ezen irányzatnak megfelelő ételeket. A japán konyha hagyományosan is sok zöldséget és növényi alapú ételt tartalmaz, így a vegán és vegetáriánusok számára is rengeteg ízletes és tápláló fogás közül lehet választani – ez a trend csak fokozódik idén.

    Fenntarthatóság, tudatosság
    A japánok egyre tudatosabban választanak élelmiszert, és fontosnak tartják a fenntarthatóságot, ennek eredményeként egyre több étterem törekszik a helyi alapanyagok használatára, a hulladék minimalizálására és a környezetbarát csomagolásra is.

    Kísérletezés és fúziós konyha
    A japán séfek nem félnek kísérletezni, új ízeket és technikákat kipróbálni, ennek köszönhetően egyre több fúziós étterem nyílik, ahol a japán konyha elemei más gasztronómiai hagyományokkal keverednek. Néhány példa erre:
    Buddha bowl
    Ez egy tápláló és ízletes étel, amely barna rizsből, zöldségekből, tofu-ból és egy igazán különleges, finom öntetből áll.
    Hasselback burgonya
    Ez egy klasszikus svéd étel, amelyet a japán konyha is átvett. A burgonyát vékony szeletekre vágják, vajjal és fűszerekkel töltik meg, majd ropogósra sütik.
    Matcha tiramisu
    Ez egy közkedvelt, mindenki számára ismert olasz desszert egy japán csavarral, a tiramisut matcha porral ízesítik, ami egyedi és finom ízt kölcsönöz neki.

    Regionális specialitások
    Japánban minden régiónak megvannak a maga sajátos ételei és specialitásai, a turisták pedig egyre jobban érdeklődnek ezek iránt, így egyre több étterem kínál helyi specialitásokat, amiket érdemes megkóstolni!

    A japán konyha folyamatosan fejlődik, és új trendek jelennek meg, amelyek frissességet és izgalmat hoznak a gasztronómia ezen ágazatába. Akár az egészséges táplálkozásra, akár a vegán ételekre, akár a fenntarthatóságra, akár a kísérletezésre összpontosítanak, a japán séfek nem félnek új utakat keresni!

    분류 News
    이 게시물 공유하기
    태그
    우리의 블로그
    • News
    • Kávétörténelem
    • 여행
    보관
    로그인 의견을 남기기

    Tovább olvasok
    A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás
    Copyright © Smartplus.h.u. Kft
    English (US) | Magyar | 한국어 (KR)
    Powered by Odoo - #1 오픈 소스 이커머스

    We use cookies to provide you a better user experience on this website.Süti szabályzat

    필수 사항만Elfogadom