Skip to Content
  • Travelers' Choice 2024
    MyThai Kecskemét
    Kecskemét:+36 30 184 0375  ​ ​ Kaposvár: +36 30 073 3943 6000 Kecskemét Dobó Krt. 1.
    7400 Kaposvár Bajcsy-Zsilinszky u. 2.
  • Kapcsolat
MyThai
  • 0
    My Cart
  • English (US) Magyar 한국어 (KR)
  • Sign in
  • Main
  • About Us
  • Menu
  • Lunch Offer
  • Reservation
  • Events
  • Blog
  • Contact
  • Carrier
  • Shop
  • Galéria
MyThai
  • 0
    • Main
    • About Us
    • Menu
    • Lunch Offer
    • Reservation
    • Events
    • Blog
    • Contact
    • Carrier
    • Shop
    • Galéria
  • Travelers' Choice 2024
    MyThai Kecskemét
    Kecskemét:+36 30 184 0375  ​ ​ Kaposvár: +36 30 073 3943 6000 Kecskemét Dobó Krt. 1.
    7400 Kaposvár Bajcsy-Zsilinszky u. 2.
  • English (US) Magyar 한국어 (KR)
  • Sign in
  • Kapcsolat
  • All Blogs
  • News
  • A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás
  • A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás

    February 12, 2024 by
    | No comments yet

    A japánok ősidők óta nagy hangsúlyt fektetnek kulturális értékeiket tekintve a szépségre és a harmóniára, ami minden területen megmutatkozik, beleértve az étkezést, így a japán tálak és evőeszközök kialakítását is. Nézzük meg, hogy milyen jellegzetes japán tálakkal és evőeszközökkel találkozhatunk!


    Az egyszerűség értéke
    Köztudott, hogy a japánok számára az étkezés nemcsak táplálkozási szükséglet, hanem egyfajta művészet is, vallják, hogy a tálak és evőeszközök szépsége hozzájárul az étkezés élvezetéhez, és segít a vendéglátónak kifejezni a tiszteletüket a vendégeik felé. Gasztronómiájuk is nagy hatással van a japán tálak és evőeszközök kialakítására, hiszen a japán konyha általában finom, érzékeny ízeket használ, amelyekhez jól passzol az egyszerűség. A letisztult formák nagyon elegáns hatást keltenek. Tálaik gyakran kerek vagy négyzet alakúak, színeikben pedig a fehér és a fekete dominálnak. Az evőeszközök általában fából vagy fémből készülnek – szintén egyszerű, letisztult formákban, hagyományosan chopstickokkal esznek, ami meghatározza az evőeszközök formáját és méretét. A díszítést tekintve a természet iránti tisztelet jelenik meg sokszor az étkezéshez használt eszközeiken: gyakran díszítenek virágokkal, madarakkal vagy más természeti motívumokkal.


    Néhány gyakori japán táltípus
    Sushi tálak: A sushi tálak általában hosszúkás, lapos formájúak és fából vagy bambuszból készülnek. A sushit gyakran ezekben a tálakon tálalják.
    Ramen tálak: Ez egy nagy, mély tál, amelyet ramen leveshez használnak.
    Miso tálak: A miso tálak általában lekerekített, mély formájúak és fából vagy kerámiából készülnek. A miso levest ezekben a tálakon szolgálják fel.
    Sake csészék: A sake csészék általában kis, lekerekített formájúak – fából vagy kerámiából készülnek. A sake-t ezekből a csészékből fogyasztják.


    Néhány gyakori japán evőeszköztípus
    O-hashi pálcák: Ezek a hagyományos japán chopstickok. Általában fából vagy bambuszból készülnek és két, egymáshoz illeszthető pálcából állnak.
    Shokudan evőeszköz: Ezek a japán evőeszközök, amelyeket levesekhez és leveses ételekhez használnak. Általában fából vagy fémből készülnek – egy kést és egy villát tartalmaznak.
    Sashimi evőeszköz: Nyers halhoz és zöldségekhez használják. Általában fából vagy fémből készülnek – egy kést és egy villát tartalmaznak.
    Sushi kés: Speciális, egyélű kés, amelyet a sushi szeleteléséhez használnak. Fából vagy bambuszból készül.
    Sushi villa: Speciális, kétágú villa, amelyet a sushi fogyasztásához használnak, szintén fából vagy bambuszból készítik.

     


     



    in News
    Share this post
    Tags
    Our blogs
    • News
    • Kávétörténelem
    • Our blog
    Archive
    Sign in to leave a comment

    Tovább olvasok
    A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás
    Copyright © Smartplus.h.u. Kft
    English (US) | Magyar | 한국어 (KR)
    Powered by Odoo - The #1 Open Source eCommerce

    We use cookies to provide you a better user experience on this website.Süti szabályzat

    Only essentialsElfogadom