Skip to Content
  • Travelers' Choice 2024
    MyThai Kecskemét
    Kecskemét:+36 30 184 0375  ​ ​ Kaposvár: +36 30 073 3943 6000 Kecskemét Dobó Krt. 1.
    7400 Kaposvár Bajcsy-Zsilinszky u. 2.
  • Kapcsolat
MyThai
  • 0
    My Cart
  • English (US) Magyar 한국어 (KR)
  • Sign in
  • Main
  • About Us
  • Menu
  • Lunch Offer
  • Reservation
  • Events
  • Blog
  • Contact
  • Carrier
  • Shop
  • Galéria
MyThai
  • 0
    • Main
    • About Us
    • Menu
    • Lunch Offer
    • Reservation
    • Events
    • Blog
    • Contact
    • Carrier
    • Shop
    • Galéria
  • Travelers' Choice 2024
    MyThai Kecskemét
    Kecskemét:+36 30 184 0375  ​ ​ Kaposvár: +36 30 073 3943 6000 Kecskemét Dobó Krt. 1.
    7400 Kaposvár Bajcsy-Zsilinszky u. 2.
  • English (US) Magyar 한국어 (KR)
  • Sign in
  • Kapcsolat
  • All Blogs
  • News
  • A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás
  • A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás

    February 16, 2024 by
    | No comments yet

    A sushi elkészítése nem csupán konyhai művelet, hanem művészet, amelynek elsajátítása hosszú évek kitartó gyakorlását és elhivatottságot igényel. A sushi mesterek (shokunin) mélyen tisztelik a hagyományokat, és szigorú elvek mentén tökéletesítik tudásukat, nézzük meg, hogy mit érdemes tudni ennek a japán ételnek az autentikus elkészítéséről!

    A sushi elkészítésének alapvető lépései, technikái
    Rizsfőzés
    A sushi rizs tökéletes főzése kulcsfontosságú a textúra és az íz eléréséhez, ezért a rizst gondosan megmossák, majd speciális edényben, precízen megtartott hőmérsékleten főzik azt.
    Ecetkeverés
    A főtt rizst enyhén ecetes keverékkel ízesítik, ami jellegzetes savasságot ad a sushinak.
    Halfilézés
    A sushihoz használt halat frissen szerzik be és szakszerűen filézik. A mesterek precíz vágási technikákkal távolítják el a bőrt és a csontokat, miközben megőrzik a halfilé sértetlenségét.
    Sushi tekercselés
    Ez a sushi elkészítésének leglátványosabb technikája. A sushi mesterek bambuszszőnyeget használnak a rizs és a többi összetevő tekercseléséhez. A tekercseket szeletekre vágják, és szójaszósszal, wasabival, illetve savanyúsággal tálalják.
    Sushi formázás
    A sushi mesterek ilyenkor különböző formákat készíthetnek a rizsből, például háromszögeket, ovális formákat vagy gombócokat. Ez a formázott sushi gyakran nigiri néven ismert.

    A sushi mesterek tisztelete
    A sushi mesterek nagy tiszteletnek örvendenek Japánban, szakértelmüket és elhivatottságukat nagyra értékelik, tanítványaik pedig példaképként tekintenek rájuk. A sushi mesterek szigorú tanítási módszerekkel adják át tudásukat a következő generációnak – akik évekig tanonckodnak, mielőtt mesterekké válhatnak – hangsúlyozva a precizitást, a türelmet és a hagyományok tiszteletét.

    A sushi elkészítése nem csupán ételkészítés, hanem egyfajta rituálé, amelyben a mesterek művészi tehetsége és a hagyományok iránti tisztelet ötvöződik, így a sushi fogyasztása során nem csupán az ízeket élvezzük, hanem a mesterek odaadását és elhivatottságát is.

    A sushi mesterek tiszteletének egyik legjobb kifejezője, hogy a sushi éttermekben a vendégek gyakran külön köszöntik a mestereket, és megköszönik nekik a finom ételt, illetve sok esetben borravalót is hagynak nekik. 

    A sushi igazi kincs, amely Japán gazdag kultúrájának és hagyományainak szimbóluma. A sushi mesterek tiszteletben tartása és a sushi fogyasztásakor tanúsított odaadás hozzájárul ahhoz, hogy ez a művészeti forma fennmaradjon és tovább fejlődjön a jövőben is.

    in News
    Share this post
    Tags
    Our blogs
    • News
    • Kávétörténelem
    • Our blog
    Archive
    Sign in to leave a comment

    Tovább olvasok
    A japán teázás egyedisége: tradíció és szertartás
    Copyright © Smartplus.h.u. Kft
    English (US) | Magyar | 한국어 (KR)
    Powered by Odoo - The #1 Open Source eCommerce

    We use cookies to provide you a better user experience on this website.Süti szabályzat

    Only essentialsElfogadom